''Üniversitemizde Kadınlar Günü'' Etkinlikleri Düzenlendi

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Üniversitemizin Merkez ve Karataş Kampüsü’nde gün boyu devam etkinliklere katılım yoğundu.

 

 “Tarihsel Süreç İçinde Kadın ve Bilim Konferans ve Söyleşi” programına konuşmacı olarak Üniversitemiz Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Kuzgun ve Eczacı Aytül Salihoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ruhat Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci izleyici olarak katıldı.

 

Yrd. Doç. Dr. Meral Kuzgun konuşmasında, 8 Mart’ın kadınlar günü olarak kabul edilmesinin tarihsel süreci, dünya üzerindeki toplumlarda ve Türk toplumlarında kadının yeri ve kadın hakları konusunda yapılan çalışmalar hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

 

Ecz. Aytül Salihoğlu yaptığı konuşmada, eczacılık mesleğindeki deneyimlerini paylaşarak, kadının sosyal ve ekonomik yaşamdaki rolünden bahsetti.

 

Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Meral Kuzgun ve Ecz. Aytül Salihoğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ruhat Yaşar tarafından çiçek takdim edildi.

 

Bir diğer etkinlik, Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kadına Şiddetin Önlenmesi Semineri” oldu.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. N. Nesrin İpekçi’nin sunum yaptığı seminerde İpekçi, “Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur. Bu mücadelede şiddetle karşılaşan kadının ilk temas ettiği meslek gruplarından biri sağlık personelidir Bu nedenle sağlık personeli bu mücadelede önemli bir role sahiptir’ dedi.

 

Rektörlük Kokteyl Salonu’nda Kadınlar Günü’ne özel olarak gün boyu sergilenen fotoğraf sergisi ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 2019-03-13 15:15:15
               

                                                          Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024