Üniversitemizde Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz Sosyal ve Kültürel Merkezi’nde Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirildi. Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde görev yapan akademisyen, memur, güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetlerdeki kadın personeller, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun Hanımefendi ev sahipliğinde bir araya geldi. Etkinliğe Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ruhat Yaşar, Prof. Dr. Halil Aldemir, Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Genç de katıldı.

Günün anlam ve önemine değinen KADAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Maşkaraoğlu, kadınların hayatın her alanında güçlü, mücadeleden vazgeçmeyen, kolay pes etmeyen; aynı zamanda organizasyon ve problem çözme becerileri yüksek ve yaratılış itibariyle de anaç ve merhametli insanlar olduklarını ifade etti. Maşkaraoğlu, aile düzeninde ve medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanılabilir, daha huzurlu, mutlu ve güzel bir yer haline getirmeye çalışan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Rektörümüz Karacoşkun ise konuşmalarında kadınların değerinin her zaman bilinmesi gerektiğine; onları sadece bir günle kısıtlayarak anmanın, üç beş kelam ile geçiştirmenin doğru olmadığına değindi. Kadınların yardıma ihtiyaç duymaksızın istedikleri bütün mevkilere gelebilecek güçte olduklarını vurguladı. Üniversitemizde cinsiyet ayrımı yapılmaksızın her bir çalışanın değerli ve önemli olduğunu ifade etti. Kadın personellerimizle böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten duyduğu mutluluğa değindi. 

Rektörümüz Karacoşkun, konuşmalarından sonra eşi Şehri Karacoşkun ile birlikte programa katılan bütün personelin Kadınlar Günü’nü kutladı.

Etkinlik, müzik resitali eşliğinde verilen kokteylin ardından üniversitemizin kadın personellerine günün anısına çiçek hediye edilmesiyle sona erdi.

 

               

                                                          Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024