Meme Kanserinden Korunmada Erken Tanı ve Taramanın Önemi Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

1-31 Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı kapsamında üniversitemiz Sağlıklı Yaşam Topluluğu ve KADAMER tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Dr. Öğr. Üyesi Melek ÖZTÜRK’ün sunumuyla ‘’Meme Kanserinden Korunmada Erken Tanı ve Taramanın Önemi’’ başlıklı konferans gerçekleştirilmiştir.

Öztürk tarafından akademisyen ve öğrencilere meme kanserinden korunmada erken tanı ve taramanın önemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Meme kanserinde artışlar olduğu ve her 8 kadından 1’inde meme kanseri görüldüğünü ifade eden Öztürk, kendi kendine meme muayenesi, sağlık kuruluşunda yapılacak klinik muayeneler ve taramalar sayesinde erken tanı ile tedavi şansının artırılacağını belirtirken, sağlıklı yaşam tarzı ile kişilerin meme kanseri riskini azaltabileceğini ifade etmiştir.

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024